Riversedge

Riversedge

At the initial site meeting, the first thought that came to mind was “you want to put a pool where?!”. This project was particularly challenging due to the steep 50’+ grade change, from where the house perched high above, to the river below. The project was designed, engineered, and built in such a way to maximize the usable space while remaining sensitive to the conservation restrictions and historic nature of the neighborhood. The clients desired an outdoor space with a pool where they could enjoy the outdoors while watching their young children play.

Designed by local landscape architect, Elizabeth Hanna Morss, there is a clear connection between the pool and separate sitting area, extending beneath the house to a covered dining space, grounding the architecture with the landscape. The client’s needs were achieved by this new space, connecting the home to the untouched riverside meadow below.

PLANTING

hardscapes

retaining wall

new pool

EXCAVATION

Our Other Projects